Atragerea de investitori rămâne în topul priorităţilor administraţiei locale

Atragerea de investitori rămâne în topul priorităţilor administraţiei locale

Vizitele înalţilor oficiali la Giurgiu, a primarului din Inglostadt dar şi deplasările edilului Nicolae Barbu la diverse întâlniri oficiale având ca temă strategia Dunării, nu sunt întâmplătoare ci fac parte dintr-un program bine stabilit de atragere de investitori.

Despre acest subiect a făcut referire primarul Nicolae Barbu care a declarat la o întâlnire recentă cu presa locală că acest obiectiv rămâne în topul priorităţilor sale şi că îşi propune ca în acest mandat să creeze un număr însemnat de locuri de muncă pentru giurgiuveni. De asemenea, primarul Barbu a mai spus că prezentarea Masterplanului tuturor oaspeţilor străini sosiţi la Giurgiu pentru a prospecta situaţia economică a municipiului în vederea identificării oportunităţilor investiţionale este esenţială. “Trebuie să îţi prezinţi obiectivele posibililor investitori şi să le transmiţi pe toate căile, inclusiv în cadrul întâlnirilor oficiale”, a mai spus edilul municipiului.

Avantajele prezenţei unor firme puternice la Giurgiu, care să dezvolte afaceri aici sunt legate nu doar de crearea de locuri de muncă dar şi de aducerea unor fonduri la bugetul local, din mai multe surse: TVA, impozit pe profit, impozite pe salarii, dar şi pe terenul şi clădirile aferente, aşa cum a explicat primarul municipiului.

Cât priveşte înlesnirea unor relaţii economice după vizita Excelenţei Sale, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, doamna Huo Yuzhen, acestea pot deveni posibile, mai ales după reluarea relaţiilor culturale. În acest sens, municipalitatea a primit o adresă oficială din partea Ambasadei Chinei prin care se face referire la posibilitatea ca în municipiu să funcţioneze o clasă cu predare în limba chineză, chiar de către un profesor chinez. “Ţin la relaţiile culturale înainte de cele economice pentru că acestea oferă posibilitatea de a-i cunoaşte şi de a-i înţelege”, a concluzionat primarul Nicolae Barbu.

Ultima modificare: 06.03.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Ambasadorul Franţei în România a depus astăzi o coroană de flori la Monumentul Armatei Franceze din Parcul Alei

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.